Handla med domäner

Domäner

Att äga ett domännamn innebär egentligen bara att man äger rätten att disponera domännamnet, så länge den årliga domänavgiften betalas. Avgiften varierar mellan olika ombud, men brukar ligga på 150 till 200 kronor per år.


Annons:


Jakt.se hund.se fiske.se
2023-12-04
Bolaget som äger domänerna: Jakt.se hund.se fiske.se är försatt i konkurs och säljs nu via konkursförvaltare. Domänerna verkar vara värderade (enligt publicerad balansrapport) till 445 000 plus moms. Om domänerna köptes för länge sen så kan värdet vara betydligt högre idag.
#domän
0

Annons:


Handel med domännamn
2020-12-29
Ett domännamn är t.ex eko24.se och det finns svenska domäner, som har sålts för flera miljoner. Några exempel på dyra domännamn (i Sverige) är bingo.se och amazon.se Det vanligaste är dock att värdet på domäner är under 40.000 kr. Att äga ett domännamn innebär egentligen bara att man äger rätten att disponera domännamnet, så länge den årliga domänavgiften betalas. Avgiften varierar mellan olika ombud, men brukar ligga på 150 till 200 kronor per år.
#domännamn #domän
0

Annons:


Varför kan det vara bättre att snappa en gammal domän?
2020-12-29
En gammal domän rankar normalt högre i sökresultaten hos Google än en nyregistrerad domän. Detta innebär att den kommer att synas bättre i söken, vilket i sin tur kommer att generera fler besökare till sidan.

Internetstiftelsen (IIS) producerar varje natt en lista med .nu-domännamn och en lista med .se-domännamn, som kan komma att bli lediga inom de närmaste månaderna. Listorna innehåller domännamn, som är deaktiverade, vilket innebär att de inte längre fungerar på internet men fortfarande är registrerade på en innehavare.

Frisläppningsdatum är datumet då domännamnet blir ledigt.

#domän #snappa
0

Annons:


Snappbacka
2020-12-29
Snappbacka innebär att man bevakar och registrerar en domän så fort den blir ledig. Det finns automatiska tjänster, som kan göra jobbet åt den. Frisläppningsdatum för domäner som snart släpps fria finns hos IIS.
#domän
0Eko24.se
Taggar.

Reservation för typografiska fel, databasfel och felaktiga uppgifter.
©2020-2021 Copyrights, Eko24.se
Bilder från Pixabay.com